Marš podrške za otpuštene radnice i radnike u Prokuplju

Foto Ana Vuković / Mašina

Foto Ana Vuković / Mašina

Danas je održan treći skup podrške otpuštenim radnicama i radnicima Turističko-sportske organizacije u Prokuplju.

Za razliku od prethodna dva protesta ispred zgrade Suda, danas je održana i protestna šetnja tokom koje su govore držali radnici i radnice kao i predstavnice organizacija koje su proteklih meseci podržale borbu radnica u Prokuplju.

Danas je trebalo da bude održano ročište po tužbi otpuštenog predsednika štrajkačkog odbora sindikata Vanje Stojanovića, iako je ono odloženo, protest se održao pod parolom „Solidarnost je naša snaga!“.

Protestna šetnja je podrazumevala zastajanje ispred Osnovnog suda, ispred kog je okupljanje i započeto, potom Skupštine opštine Prokuplje i na kraju Nacionalne službe za zapošljavanje, ispred koje se marš i završio. Radnice i radnici Turističko-sportske organizacije te institucije smatraju odgovornim za popuštanje pred političkim pritiscima i neadekvatno reagovanje ili nereagovanje.

Neke od parola koje su se čule na protestu, pored „solidarnost je naša snaga“, bile su i „dostojanstven rad, a ne glad“, „za radna prava žena“, kao i „naša prava, užas i strava“.

Foto Ana Vuković / Mašina

Foto Ana Vuković / Mašina

Solidarnu podršku radništvu u Prokuplju i danas su pružili: Alternativni centar za devojke (Kruševac), Autonomni ženski centar (Beograd), Žene u crnom (Beograd), Ženski prostor (Niš), Labris, organizacija za lezbejska ljudska prava (Beograd), Levi samit Srbije, Mreža žena Rasinskog okruga, NENA-grupa za mir i prava žena (Leskovac), Rekonstrukcija Ženski fond (Beograd), SOS Vlasotince, Udruženje Roza – za radna prava žena i Udruženje žena Peščanik (Kruševac).

Foto Ana Vuković / Mašina

Foto Ana Vuković / Mašina

 

Preporučujemo

Smatramo da je jako važno da kritičko novinarstvo ostane van komercijalnih interesa.

Podržavajući naš rad individualnim donacijama iz zemlje i inostranstva pomažete nam da ostanemo nezavisni.

Sva podrška je dobrodošla!

 

DONIRAJTE

donirajte