Otvorena kancelarija za pružanje saveta radnicama u Zrenjaninu

ROZA udruženje za radna prava žena je otvorilo svoju kancelariju u Zrenjaninu u kojoj će pružati pomoć radnicama koje se susreću sa kršenjem radnih prava.

Kancelarija se nalazi u Zrenjaninu i otvorena je za sve radnice koje trpe bilo kakav vid kršenja svojih radnih prava. Zbog zaštite bezbednosti i anonimnosti dolazak je potrebno prethodno najaviti na telefon 0612600344.

Aktivistkinje ROZE vas mogu saslušati, usmeriti ka daljem delovanju i obezbediti kontakte sa stručnim licima koji vam mogu pomoći oko pravnih i drugih pitanja.

Kako bi savetovalište bilo pristupačno ženama koje rade u različitim smenama, kancelarija će raditi ponedeljkom, sredom i petkom od 10:30 do 13h, a utorkom i četvrtkom od 16:30 do 19h.

Radnice koje nisu iz Zrenjanina, a smatraju da im Roza može pomoći, mogu se javiti putem fejsbuk stranice ili e-mail adrese roza.zrenjanin@yahoo.com.

ROZA garantuje potpunu zaštitu privatnosti svih radnica koje se jave.

ROZA udruženje za radna prava žena postoji od 2015. godine i okuplja aktivistkinje različitih godina, obrazovanja i radnih iskustava. Gotovo sve članice su bile ili i dalje jesu prekarne radnice. Na osnovu sopstvenih iskustava koja su ih suočila sa kršenjem njihovih radnih prava, osnovale su udruženje sa ciljem da aktivno doprinesu promenama na ovom polju i pomognu dugim ženama sa sličnim problemima.

Kancelarija u kojoj će biti savetovalište je otvorena zahvaljujući podršci Rekonstrukcije ženski fond.

M.M.

Preporučujemo

Smatramo da je jako važno da kritičko novinarstvo ostane van komercijalnih interesa.

Podržavajući naš rad individualnim donacijama iz zemlje i inostranstva pomažete nam da ostanemo nezavisni.

Sva podrška je dobrodošla!

 

DONIRAJTE

donirajte